Hoofdeconoom
OHV Vermogensbeheer

Online masterclass

Outlook 2024: begrijp het heden, ontdek de toekomst.

  • Rode lijnen in politieke plannen: Ontrafel de grote thema’s en prioriteiten die zich aftekenen, ongeacht de toekomstige coalitievorming.
  • Toekomstig financieel & economisch beleid: Krijg inzicht in de mogelijke scenario’s voor Nederland in de komende jaren.
  • Wat zijn de gevolgen voor u: Begrijp de potentiële gevolgen van verschillende beleidsmaatregelen op persoonlijk en professioneel niveau.
  • Nederland in wereldwijd perspectief: Plaats onze nationale context in het bredere Europese en mondiale landschap. Wat is het grotere plaatje?

Biografie

Edin Mujagić is hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer en heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Daarnaast is hij regelmatig te zien en te horen op NPO 1, Radio 1 en BNR. Op die laatste zender verzorgt hij sinds begin september 2022, samen met hoogleraar Arnoud Boot, de rubriek ‘Macro met Boot en Mujagic’, waarin Edin elke dinsdag, woensdag en donderdag de economische ontwikkelingen voorziet van duiding. Naast radio en televisie, schrijft Edin vaak in landelijke dagbladen en online platformen als FD, De Telegraaf, Elsevier, IEXProfs, Volkskrant, Effect, Reformatorisch Dagblad, Cashcow en meer. Van zijn hand zijn ook boeken verschenen, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016). In de zomer van 2021 is zijn nieuwste boek uitgebracht: ‘Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei’. Begin 2022 vroeg de Tweede Kamer Edin voor Kamercommissie Financiën een paper te schrijven om de recente ontwikkeling van inflatie te duiden.